Werkwijze

Onze werkwijze voor de opmaak van niet-residentiële eenheden is uniek. Hiermee trachten we jouw bedrijf zelf wegwijs te maken in je EPC en je mee te betrekken in de beste versie van jouw certificaat.

Introductie
Een persoonlijke introductie aan het EPC

Bij aanvang leiden we je in over het EPC niet-residentieel en hoe we tewerk gaan. We tonen de essentie aan van het EPC als instrument op korte- en lange termijn. Zo begrijp je al snel de impact van enkele details en documentatie.

Plaatsbezoek
Een eerste totale inventarisatie

Bij een plaatsbezoek brengen we alle gegevens in kaart die essentieel zijn voor de energiescore en het energielabel. We observeren de volledige eenheid vanbinnen en vanbuiten. Daar waar nodig voeren we extra onderzoek uit om meer informatie te verzamelen.

Verwerking
De verwerking van jouw EPC met nauw contact

Vervolgens wordt alle informatie verwerkt in jouw persoonlijk dossier. Hier wordt elk detail overzichtelijk verwerkt en bijgehouden. Tijdens de berekeningen komen er altijd nog vragen boven. Daarom houden we nauw contact om nog enkele details te achterhalen voor een optimale berekening. Indien vereist, kunnen er nog meerdere plaatsbezoeken volgen.

Eerste versie
Jouw eerste energiescore - en label

Wanneer de berekeningen afgerond zijn, komen we jouw eerste versie van het EPC voorleggen. We lichten alle details toe en tonen hoe jouw resultaten tot stand zijn gekomen.

Finalisatie
Het uiteindelijke resultaat

Soms ontbreekt er extra documentatie. We bieden je de opportuniteit in het archief te duiken om jouw EPC extra te optimaliseren. Zo zetten we samen de puntjes op de ‘i’ zodat jouw dossier volledig compleet is. Vervolgens krijg je een eerste EPC niet-residentieel.

Werkwijze EPC

Lange termijn opvolging

Zodra jouw EPC dossier bij ons is opgestart, staan we jaarlijks in contact om de verplichte verbruiksmetingen te verzorgen. Ook wanneer jouw bedrijf renovaties of technische aanpassingen ondergaat, zorgen wij graag dat jouw EPC mee evolueert.  

We horen graag wat de toekomst plannen zijn van jouw bedrijf en adviseren je graag in dit complexe gegeven.

Meer informatie