Over ons

Encerta is een onderneming die zich specialiseert in de analyse van jouw bedrijfsvastgoed. Door onze expertise hebben we een extra oog voor details in het EPC voor niet-residentiële eenheden.  

We staan je bij in de verbetering en de opvolging van jouw dossier. Door onze inzichten in jouw bedrijfspand zijn we hét aanspreekpunt voor jouw renovatie- en innovatieplannen .

Ons verhaal

Hoe Encerta is ontstaan

Met reeds jaren ervaring in het residentieel vastgoed, werd Encerta opgericht Joachim Marks, met de visie zich te specialiseren in niet-residentieel vastgoed. In eind 2022 werd de onderneming opgestart om vanaf 1 januari 2023 reeds klaar te staan in de startblokken van het EPC voor niet-residentiële eenheden. Sinds opstart wil Encerta andere ondernemingen perspectief geven en zich als langdurige partner presenteren in het verduurzamingsverhaal van het Vlaams gebouwenpark.

EPC advies
EPC overzicht
onze missie

Waar we naar streven

Bij Encerta willen we meer bieden dan enkel een certificaat om te kunnen verkopen of verhuren. Met een team aan erkende energiedeskundigen type A en type D willen we niet alleen klaar staan voor een sterke opstart van jouw dossier, maar een constant aanspreekpunt bieden voor jouw evoluties. Onze missie is om onze klanten te begeleiden naar de doelstellingen van 2050 en hen te helpen het optimale uit hun gebouw te halen.

Neem contact op
Joachim marks - zaakvoerder

Het gezicht achter Encerta

Joachim Marks richtte Encerta op met een ambitie voor bedrijfsvastgoed en innovatie. Na reeds meerdere jaren ervaring als energiedeskundige startte hij zijn eigen onderneming. In een omgeving waar duurzaamheid belangrijker wordt met de dag, vond hij het vanzelfsprekend meer dan enkel een certificaat af te leveren. Elk certificaat kent zijn eigen verhaal en wordt beïnvloedt door vele factoren.

Daarom vond hij het essentieel ook hierbij de klant te kunnen adviseren en welke factoren welke impact hebben. Met deze visie startte hij Encerta om als energiedeskundige type A en D ondernemers te ondersteunen in deze uitdaging.

Joachim Marks
Onze waarden

De waarden waarmee we dagelijks aan de slag gaan

Informerend

We trachten je zo goed mogelijk te informeren zodat je te allen tijde volledig op de hoogte bent van je dossier.

Constant aanspreekpunt

Je dossier blijft altijd in ons beheer. We zijn een constant aanspreekpunt voor al jouw vragen.

Kwaliteit en detail

We berekenen jouw EPC met zorg voor elk detail. Zo zorgen we dat al jouw investeringen uitblinken.

Kritische visie

Bij energetische vraagstukken blijven we kritisch en adviseren wat écht het verschil maakt.

Transparante communicatie

Bij de opmaak van jouw dossier communcieren we alle nodige details. Zo weet je exact hoe je er voor staat.

Vooruitstrevendheid

Bij de analyse van jouw gebouw kijken we reeds hoe je je vandaag al kan voorbereiden op de toekomst.